zelfbeeld


Wat is coaching?

Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door grote groepen mensen al succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen mensen er voor (in werk en privé) om zich te laten coachen. 
Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met mij werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Het helpt je zelfbewuster te worden en je leert om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd. Daarbij ga ik er vanuit dat je zelf weet waar je kracht en inspiratiebronnen liggen.

Waarvoor kun je bij mij terecht? Veel voorkomende thema's zijn: 
- balans werk/privé
- assertiviteit
- meer zelfvertrouwen
- persoonlijke ontwikkeling
- stress

In de huidige samenleving nemen we echter vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Vanuit mijn coaching wil ik je helpen om stil te staan bij vragen als:

 • wie ben ik?
 • wat wil ik?
 • wat kan ik?

'Wat zijn nu mijn wensen en dromen'? 'Wat vind ik nou echt belangrijk in mijn leven'? Ik help je bij zowel de levensvragen als bij concrete doelen of problemen. Mijn coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen.
Maar... hoe leer je jezelf kennen? En kan dat eigenlijk wel? We kunnen onszelf aardig voor de gek houden en naarmate we meer over onszelf te weten komen, worden we ook steeds een groter raadsel voor onszelf. Ben ik dat? Is dat ook een kant van mij? Heb ik echt die gevoelens? Hiervoor is zelfkennis nodig en dit kan alleen tot stand komen in samenwerking met anderen. Plato schrijft hierover het volgende: 'wie zichzelf wil leren kennen moet in de spiegel van een andere ziel kijken'. Je bent in relatie tot anderen en hebt mensen nodig die je een spiegel voorhouden, je inspireren, corrigeren en helpen je weg te vinden. Dat kunnen je geliefden, familie en vrienden zijn, maar ook een coach kan bijdragen aan jouw zelfkennis.

Waarom coaching?

Heb je een probleem en twijfel je of het inschakelen van een coach je kan helpen? Heel begrijpelijk. Er wordt wel gezegd dat 'niemand een coach nodig heeft, maar dat iedereen er één kan gebruiken...'. Ik ben geen dokter of psycholoog, maar help je om je doelen te bereiken en sneller te ontwikkelen. 

Coaching is interactie. Het is een gestructureerd en doelgericht proces waarin je vanuit gelijkwaardigheid wordt begeleid bij persoonlijke groei. Jezelf terugvinden en leren hoe je dicht bij jezelf kan blijven. Een coachtraject biedt een veilige plaats om ideeën en problemen te onderzoeken, oplossingen te vinden en realistische uitvoeringsstrategieën te formuleren. Ik ondersteun je om wat besproken is daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Van mij kun je te allen tijde een gegarandeerd vertrouwelijke behandeling verwachten.


Coaching is toekomstgericht. Bij coaching ga ik er vanuit dat je zelf gaat ontdekken waar je kracht ligt. In de huidige samenleving nemen we vaak niet de tijd om stil te staan bij onszelf. Ik help je bij zowel de diepe levensvragen als bij concrete doelen of problemen. Hierbij zet ik op interactieve wijze jou aan tot effectief gedrag door:

 • bewustwording en persoonlijke groei
 • het vergroten van je zelfvertrouwen
 • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van jouw mogelijkheden


Kortom: je leven komt weer in balans

coaching

Mijn coaching

Er bestaat geen standaard pakket voor individuele coaching, want ieder mens is uniek. Met zijn eigen levenservaringen. Samen stemmen we het te volgen coachtraject af en maken hierover afspraken.
Binnen elk coachtraject kijken we naar:

 • wie ben ik?
 • wat wil/kan ik?
 • wat doe ik?


Om antwoorden te vinden op deze vragen is bewustwording en zelfkennis van groot belang. In elk gesprek werken we aan een actuele situatie die jij in je leven en op je werk meemaakt. We staan stil bij het moment, wat er gebeurt en welke rol jij daarin hebt. Ben je bereid jezelf centraal te stellen en te onderzoeken? Wil en kan je actief aan de slag met alles wat je leert in je privé- en/of werksituatie? Hiervoor heb ik een groot aantal methodieken tot mijn beschikking. Het is een creatief en motiverend proces dat energie van jou vraagt, maar jou ook veel oplevert. 


energie

Christelijke coaching

Iedereen is bij mij welkom, ongeacht zijn- of haar levensovertuiging, ras of achtergrond.

Daarnaast kun je bij mij terecht als je specifiek of zoek bent naar christelijke coaching. Vanuit mijn christelijke achtergrond versta ik jouw christelijke achtergrond, kan ik me in jouw wereld verplaatsen en kan ik jouw taal volgen. 


Voor mij houdt coaching in dat ik jou aanvaard zonder oordeel: gewoon zoals je bent.

Wat is coaching precies?

Created with Sketch.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie.
 Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de coach jou als cliënt (ook wel coachee genoemd) ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. De doelen worden vooraf gezamenlijk bepaald.
 
 De meest voorkomende thema’s waarvoor mensen in coaching gaan zijn:
 - Balans werk-privé;
 - Assertiviteit;
 - Persoonlijke ontwikkeling;
 - Stressmanagement;
 - Loopbaanontwikkeling.
 
 De samenwerking tussen coach en coachee is een stimulerend en creatief proces waarvoor jullie beiden verantwoordelijkheid nemen. Als coachee leer je aan de hand van een wisselwerking tussen inzicht en gedrag. En jouw coach ondersteunt en begeleidt jouw leerproces door middel van gerichte interactie. Luisteren, empathie, doorvragen, onbevooroordeeld, confronteren en doelgericht werken staan hierbij centraal. Daarnaast kan jouw coach gebruik maken van passende tools en technieken.

Wat kan coaching voor mij betekenen?

Created with Sketch.

Ik weet dat coaching werkt. Daar ben ik van overtuigd.
Maar als coaching nieuw voor je is begrijp ik ook heel goed dat je graag wil weten wat het specifiek voor jou kan betekenen. Hieronder som ik het voor je op:

Als coach

 • laat ik je ontdekken waar het anders kan, welke mogelijkheden je in je hebt. Dat je veel meer in je hebt dan je in eerste instantie zelf vermoedt. Ik vertel het je niet, maar begeleidt je zodat je het zelf gaat ontdekken.
 • laat ik je zien hoe je met angsten en twijfels om kunt gaan zodat je datgene gaat doen wat nodig is om jouw doelen te bereiken. Hierdoor worden je angsten en twijfels minder;
 • houd ik de vinger aan de pols, zodat je vooruitgang boekt in je traject richting je gestelde doelen;
 • toon ik je de weg in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je groeit;
 • werk ik met jou om je zelfverantwoordelijkheid te vergroten, zodat je autonomer en krachtiger wordt;
 • laat ik  je voelen dat je er iemand naast je staat die bereikbaar en benaderbaar is als jij steun nodig hebt;
 • daag ik je uit, zodat jij vicieuze cirkels weet te doorbreken en je uit je comfortzone durft te stappen;
 • laat ik je sneller je doelen bereiken, zodat je meer uit je leven leert te halen.


Overtuigd? Ervaar het zelf! Neem contact met mij op om zo snel mogelijk aan de slag te gaan!

Moet ik mijn problemen niet zelf op lossen?

Created with Sketch.

Gelukkig kunnen we dingen die we lastig vinden vaak zelf oplossen. Soms zelf of met hulp van de mensen om ons heen.
Maar er zijn momenten dat je er toch even niet uitkomt en echt vast zit. Vast in oude patronen, gevoelens, gedachten of in je kijk op de wereld.

Dan kan je er voor kiezen om ongelukkig door te gaan in de hoop dat je zelf tot een oplossing komt. Maar de ervaring leert dat dit vaker niet dan wel werkt. Dat komt omdat je emotioneel betrokken bent en het dan moeilijker is om objectief naar jezelf te kijken.

Fijner en productiever is het dan om een coach in te schakelen. Doordat ik als coach onbevooroordeeld ben en met andere ogen naar je kijk dan iemand die je kent, ben ik de aangewezen persoon om samen met jou je uitdaging te bekijken en een duurzame oplossing te vinden.

Loop jij met vragen of uitdagingen? Gun jezelf vandaag nog een coach en blijf niet langer in cirkeltjes draaien.


Wat kan ik verwachten van het kennismakingsgesprek

Created with Sketch.

Voordat je een coachtraject gaat starten, is het fijn om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te maken. Tijdens dit kennismakingsgesprek kan je voelen of het klikt tussen mij en jou. Dit is belangrijk voor een goed verloop van het coachtraject. Pas wanneer er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf namelijk openstellen voor verandering.

Daarnaast is dit kennismakingsgesprek bedoeld om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen. Aan de hand van jouw verhaal krijg ik een beeld over datgene waar jij tegenaan loopt en wat je wil bereiken door middel van coaching. En jij krijgt een beeld van de werkwijze en mij als persoon.

Tijdens dit gesprek stellen wij de coachvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken en hoe we dat gaan doen).

Na het gesprek heb je alle ruimte om er goed over na te denken. Want jij bepaalt zelf met wie, waar én wanneer je aan de slag gaat! Als je al tijdens het gesprek weet dat het goed voelt kunnen we uiteraard vanaf de volgende sessie samen op weg.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en duurt gemiddeld 30 minuten tot 1 uur. Dit gesprek kan fysiek of online plaatsvinden. Vraag hierover gerust informatie bij het maken van de afspraak. 


Hoe lang duurt een coachtraject?

Created with Sketch.

Elk traject is maatwerk. Want iedere coachvraag is anders.
Een gemiddeld coachtraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder.
Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Deze sessie kan fysiek of online plaatsvinden.

Is coaching duur?

Created with Sketch.

Het is een investering, maar wel eentje met een hoog rendement.
Het mooie aan financieel investeren in jezelf is dat het zich op zoveel manieren terug betaalt. Voor plezier in je eigen leven, voor innerlijke rust, voor inspiratie en nieuwe plannen. Te doen wat echt bij je past. En om dat wat niet meer werkt, los te laten. Om jezelf meer te gunnen en van jezelf te houden.
Het is een investering voor het leven!

Wordt coaching vergoed?

Created with Sketch.

Je werkgever kan besluiten bij te dragen of de volledige kosten voor coaching te vergoeden. 

In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering de kosten deels of volledig vergoed. Om te zien of dit voor jou van toepassing is kan je het best hiernaar informeren bij je zorgverzekeraar.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

Ik heb een andere vraag

Created with Sketch.

Als je vraag hier niet tussen staat, dan help ik je uiteraard graag verder. Mail je vraag naar coaching@marijkewielink.nl en ontvang altijd binnen 24 uur reactie. Liever bellen? Ik ben mobiel bereikbaar op nummer 06 333 09 579. Mocht ik je oproep niet beantwoorden, spreek dan de voicemail in en laat je naam en telefoonnummer achter, zodat ik jou kan terugbellen.

Persoonlijke ontwikkeling

Ervaringen

Afgelopen maanden heb ik een traject gevolgd bij Marijke. Marijke is een rustige en enthousiaste coach die goed kan luisteren en jezelf laat nadenken. Ze laat je zelf tot antwoorden komen. Hier heb ik veel aan gehad. Door bewustwording vind je samen de weg naar  antwoorden en leer je  op een andere manier te denken. Ik heb een fijne tijd gehad bij Marijke en ben erg dankbaar dat ik bij haar terecht kon. Het heeft me enorm geholpen en ik gun het anderen ook die rondlopen met persoonlijke vragen of problemen. Gezien mijn ervaring zal het je zeker niet teleurstellen. Marijke, bedankt voor alles!

februari 2020
Christian K. - Ermelo

------------------------------------------------------
 

Ik heb Marijke leren kennen als een bijzonder fijne coach. Het contact was erg prettig, warm en vertrouwd. Vanaf het eerste moment kon ik mezelf zijn en dat voelde heel erg fijn. Marijke is een fantastische coach, die je helpt om over jezelf na te denken en in actiemodus te komen. Ze stelt kritische vragen en houdt je een spiegel voor. Het coachingstraject heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik keuzes heb leren maken. Ik ben enorm blij dat Marijke op mijn pad is gekomen. Door haar ben ik weer gaan geloven in mijzelf en heb ik de kracht gevonden om mijn droom waar te maken. Ik kijk nu vol vertrouwen naar de toekomst. Bedankt voor alles! Lieve groet, Merle

maart 2020
Merle K. - Westervoort

-----------------------------------------------------