Online Cursus – voor meer zelfinzicht

‘Worden wie je bent!’

 

In deze online cursus van 4 weken leer je verbinding te maken met jezelf, want als je eerst verbinding maakt met jezelf kun je ook pas verbinding met de ander krijgen. Wie je bent, wat je doet en waarom je het doet. Bij alles kom je steeds je zelf tegen.

Misschien zal je je afvragen: ‘hoe weet je wie je bent? Je bent toch wie je bent?’ Ja, dat denken we vaak wel van onszelf, maar toch zijn er veel mannen en vrouwen die niet weten wie ze zijn. Die zich vaak anders voordoen dan ze écht zijn. Ze zetten hun masker op en spelen een rol om de waardering en erkenning te krijgen die ze zo nodig hebben.

Ze ‘pleasen’ om gezien te worden; zeggen vaak ‘ja’ om er bij te mogen horen, maar vergeten dan zichzelf en geven hun grenzen niet aan. Want wat als die ander wat van jou vindt? Jou niet leuk vindt of waarvan je dénkt dat ze jou niet leuk vindt?

Je doet je dus anders voor dan dat je werkelijk bent. En… ben je dus niet jezelf. Maar wie ben je dan wel?

Herken je dit? 

  • ergens diep van binnen het graag anders willen, maar niet weten hoe?
  • steeds maar doorrennen en eigenlijk niet meer weten wie je bent en wat je wilt?
  • maskers opzetten voor de mensen om je heen en niet (meer) laten zien wat er werkelijk in je omgaat?
  • oppervlakkigheid en mis je de verbinding met anderen?
  • constant bezig zijn met de ander: ‘wat vinden ze van mij…?’
  • jezelf voorbij rennen omdat je vindt dat je dit móet doen voor de ander? Omdat je moeite hebt met ‘nee’-zeggen?
  • jezelf steeds afvragen of je er wel toe doet?
  • zo moe zijn en toch maar door blijven gaan…?

Dan is deze online cursus echt iets voor jou!

Tijdens de cursus leer je:

 

=

Helder te formuleren wat je verlangens zijn: Waar wordt je gelukkig van?

=

Welk onderdeel van jouw leven extra aandacht nodig heeft.

=

Benoemen wat je anders wilt gaan doen en welke stappen je daar voor nodig hebt.

=

Concrete afspraken maken zodat je een blijvende verandering in je dagelijkse leven teweeg brengt.

=

Wat jou tegenhoudt om je hart te volgen en welke overlevingsmechanismen je inzet.

Aan het einde van deze cursus:

Weet je welk onderdeel in jouw leven extra aandacht nodig heeft, wat jouw valkuil is en ben je door dit inzicht beter voorbereidt.

Ben je je bewust van je eigen gedachten, je eigen gevoel en je eigen gedrag. Je realiseert je dat jouw denken gevolgen heeft voor hoe jij je gedraagt en hoe je overkomt op anderen.

Weet je welke 3 kernwaarden in jouw leven belangrijk zijn en daar wil je naar gaan leven. Het zijn je talenten en die wil je gebruiken, dus inzetten.

Heb je geleerd om vanuit je hoofd naar je hart te gaan: van denken naar voelen.

Reviews

Benieuwd wat anderen over mij zeggen? Hieronder een aantal reviews:

De cursus 'Worden wie je bent' heeft mij enorm veel gebracht. Ik was al een tijd erg zoekende naar mijn identiteit. De cursus heeft mij geholpen om stapsgewijs meer inzicht te krijgen in wie ik ben en over wat ik belangrijk vind in mijn leven. Ik heb geleerd om naar mijzelf te gaan luisteren, in plaats van naar anderen. Ondanks de online setting, was Marijke - vanaf een afstand (en toch dichtbij) - betrokken bij mijn proces. Haar persoonlijke aanpak gaf mij een gevoel van veiligheid, wanneer ik het moeilijk had kon ik bij haar terecht. Ik ben er nog niet, maar door de cursus ben ik mijn persoonlijke ontwikkeling als cadeau gaan zien en kijk ik uit naar alles dat nog komen gaat!

M. Verhoef | Apeldoorn

Wat gaan we behandelen in deze cursus?

Vier weken lang krijg je wekelijks een module per mail toegestuurd. Per module behandelen we een onderwerp. Elke module bestaat uit een stukje tekst of video met uitleg over de opdracht en een huiswerkopdracht. Dit is een opdracht die je voor je zelf maakt. Het geeft je inzichten: de overtuigingen die jou tegenhouden.

N

Zelfacceptatie

In deze module stel ik je een aantal vragen. Je krijgt opdrachten en ik neem je stap-voor-stap mee in het proces van zelfacceptatie, zodat je inzichten krijgt in jouw beperkende overtuigingen.

Het levenswiel

Een instrument waarbij we de verschillende onderdelen van je leven onder de loep nemen. Over welk onderdeel van je leven ben je tevreden? En welk onderdeel zou je wel graag willen veranderen?

j

Van je hoofd naar je hart

Je bent niet wat je denkt. Leer je belemmerende overtuigingen en angsten te ontdekken in deze module. Je hebt ze vaak niet in de gaten. Daarom is het zo belangrijk dat je je bewust wordt van deze gedachten.

Relativeren

We gaan een oefening doen waarbij je leert om een belemmerende gedachte om te buiten naar een helpende gedachte d.m.v. het RET-achtstappenplan.

AANBIEDING!

Online cursus van

€ 199,-

NU voor € 99,-

Waarom? Omdat ik je graag wil laten zien dat je door het volgen van deze cursus meer inzicht krijgt in wie je bent. Je leert jezelf accepteren door je eigen leven onder de loep te nemen en in actie te komen door uitdagingen aan te gaan. Elke verandering begint bij jezelf. Wanneer zet jij de eerste stap?

Ga jij deze uitdaging aan?

Krijg de mogelijkheid om te werken aan je zelf. Wat houdt je nog tegen?

Chat openen
Stuur hier je bericht
Stel gerust hier je vraag. Ik reageer zo snel mogelijk.