Mijn diensten

Waarvoor kun je bij mij terecht? 

Veel voorkomende thema’s zijn:

 • Assertiviteit
 • Meer zelfvertrouwen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Stress
 • Burn-out
 • Meer energie
 • Balans werk & privé.

In de huidige samenleveing nemen we vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Vanuit mijn coaching wil ik je helpen stil te staan bij vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat kan ik? 

Deze vragen spelen een rol bij alle thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt. 

Coach voor faalangst & onzekerheid

Coaching bij faalangst & onzekerheid

Zit je niet lekker in je vel? Ben je vaak teleurgesteld in jezelf? Vind je jezelf niet succesvol, niet mooi genoeg en saai? Vergelijk jij jezelf de hele dag door met anderen die in jouw ogen veel mooier, leuker en beter zijn en maakt dit jou onzeker? 

Herken je dit? Doe er iets aan!

Hoe? Door deze situatie samen met mij als coach te onderzoeken en aan te pakken. Door inzicht te krijgen in jezelf. Wie je bent, wat je drijft en waar je energie van krijgt. Door te leren je gevoelens en gedachten te herkennen en te uiten. Door krachtig voor jezelf op te komen. Door belemmeringen en overtuigingen te doorbreken. En gedurende het coachtraject concrete doelen te stellen. Gestimuleerd door mij als coach werk je doelgericht aan een positieve verandering in je leven.

Coaching bij stress

& burn-out

Zit je in een dip of zit je niet lekker in je vel? Heb je meer last van de kritiek die je krijgt en heb je moeite met incasseren of relativeren? Raak je in paniek en voel je je ongelukkig, somber of beroerd? Slaap je weinig, slecht of juist heel veel en rust je niet echt meer uit? Maak je je meer zorgen die vaak onterecht zijn terwijl je dit normaal niet doet? Ben je snel geïrriteerd of geërgerd en heb je een kort lontje?

Zijn dit situaties die jij herkend? Waar je zelf mee zit?

Blijf dan niet langer doorlopen, maar doe er iets aan. Als stresscoach kan ik je helpen om samen te onderzoeken hoe we deze situatie kunnen aanpakken. Stap voor stap. Met als doel te herstellen en weer een juiste balans te krijgen tussen inspanning en ontspanning. Zodat jij je zowel op je werk als in je privéleven weer lekker voelt.

stress en burnout coach

Coaching op talent & drijfveren

Vraag jij je regelmatig af of het werk dat je doet nog wel datgene is wat je wilt? Hoe het komt dat alles jou de laatste tijd meer energie kost dan dat het je energie geeft? Wil je wel graag wat anders, maar weet je niet precies wat? Of wil je graag een studie of opleiding volgen, maar weet je niet wat bij jou past? En wat jou kwaliteiten, talenten en interesses zijn?

Heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je dit moet aanpakken? Ben je bang om stappen te zetten en in actie te komen?

Wacht dan niet langer en neem contact op. Dit zijn vragen en problemen waar ik jou als coach bij kan ondersteunen. Door samen vast te stellen waar je precies behoefte aan hebt en wat je wilt bereiken. Door je kernkwaliteiten, talenten en interesses helder te krijgen. Door meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid en je drijfveren. En door te leren hoe je jouw kwaliteiten en talenten kunt inzetten in je huidige werk, bij het zoeken naar een nieuwe baan of bij je eerste stappen als zelfstandig ondernemer.
Zodat jij het optimale uit jezelf haalt en met plezier en energie werkt en leeft!

Benieuwd of ik je kan helpen en wil je graag snel een reactie? Dat begrijp ik. Je kan en mag me dus ook snel een appje sturen. Ik reageer dan dezelfde dag nog en kijk of we een belafspraak kunnen plannen.

Veel gestelde vragen

WAT IS COACHING PRECIES?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie.
 Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de coach jou als cliënt (ook wel coachee genoemd) ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. De doelen worden vooraf gezamenlijk bepaald.
 
 De meest voorkomende thema’s waarvoor mensen in coaching gaan zijn:
 – Balans werk-privé;
 – Assertiviteit;
 – Persoonlijke ontwikkeling;
 – Stressmanagement;
 – Loopbaanontwikkeling.
 
 De samenwerking tussen coach en coachee is een stimulerend en creatief proces waarvoor jullie beiden verantwoordelijkheid nemen. Als coachee leer je aan de hand van een wisselwerking tussen inzicht en gedrag. En jouw coach ondersteunt en begeleidt jouw leerproces door middel van gerichte interactie. Luisteren, empathie, doorvragen, onbevooroordeeld, confronteren en doelgericht werken staan hierbij centraal. Daarnaast kan jouw coach gebruik maken van passende tools en technieken.

Wat kan coaching voor mij betekenen?

Ik weet dat coaching werkt. Daar ben ik van overtuigd.
Maar als coaching nieuw voor je is begrijp ik ook heel goed dat je graag wil weten wat het specifiek voor jou kan betekenen. Hieronder som ik het voor je op:

Als coach

 • laat ik je ontdekken waar het anders kan, welke mogelijkheden je in je hebt. Dat je veel meer in je hebt dan je in eerste instantie zelf vermoedt. Ik vertel het je niet, maar begeleidt je zodat je het zelf gaat ontdekken.
 • laat ik je zien hoe je met angsten en twijfels om kunt gaan zodat je datgene gaat doen wat nodig is om jouw doelen te bereiken. Hierdoor worden je angsten en twijfels minder;
 • houd ik de vinger aan de pols, zodat je vooruitgang boekt in je traject richting je gestelde doelen;
 • toon ik je de weg in je persoonlijke ontwikkeling, zodat je groeit;
 • werk ik met jou om je zelfverantwoordelijkheid te vergroten, zodat je autonomer en krachtiger wordt;
 • laat ik  je voelen dat je er iemand naast je staat die bereikbaar en benaderbaar is als jij steun nodig hebt;
 • daag ik je uit, zodat jij vicieuze cirkels weet te doorbreken en je uit je comfortzone durft te stappen;
 • laat ik je sneller je doelen bereiken, zodat je meer uit je leven leert te halen.

Overtuigd? Ervaar het zelf! Neem contact met mij op om zo snel mogelijk aan de slag te gaan!

Moet ik mijn problemen niet zelf oplossen?

Gelukkig kunnen we dingen die we lastig vinden vaak zelf oplossen. Soms zelf of met hulp van de mensen om ons heen.
Maar er zijn momenten dat je er toch even niet uitkomt en echt vast zit. Vast in oude patronen, gevoelens, gedachten of in je kijk op de wereld.

Dan kan je er voor kiezen om ongelukkig door te gaan in de hoop dat je zelf tot een oplossing komt. Maar de ervaring leert dat dit vaker niet dan wel werkt. Dat komt omdat je emotioneel betrokken bent en het dan moeilijker is om objectief naar jezelf te kijken.

Fijner en productiever is het dan om een coach in te schakelen. Doordat ik als coach onbevooroordeeld ben en met andere ogen naar je kijk dan iemand die je kent, ben ik de aangewezen persoon om samen met jou je uitdaging te bekijken en een duurzame oplossing te vinden.

Loop jij met vragen of uitdagingen? Gun jezelf vandaag nog een coach en blijf niet langer in cirkeltjes draaien.

Ik heb een andere vraag

Als je vraag hier niet tussen staat, dan help ik je uiteraard graag verder. Mail je vraag naar coaching@marijkewielink.nl en ontvang altijd binnen 24 uur reactie. Liever bellen? Ik ben mobiel bereikbaar op nummer 06 333 09 579. Mocht ik je oproep niet beantwoorden, spreek dan de voicemail in en laat je naam en telefoonnummer achter, zodat ik jou kan terugbellen.

VERWACHTINGEN KENNISMAKINGSGESPREK

Voordat je een coachtraject gaat starten, is het fijn om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te maken. Tijdens dit kennismakingsgesprek kan je voelen of het klikt tussen mij en jou. Dit is belangrijk voor een goed verloop van het coachtraject. Pas wanneer er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf namelijk openstellen voor verandering.

Daarnaast is dit kennismakingsgesprek bedoeld om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen. Aan de hand van jouw verhaal krijg ik een beeld over datgene waar jij tegenaan loopt en wat je wil bereiken door middel van coaching. En jij krijgt een beeld van de werkwijze en mij als persoon.

Tijdens dit gesprek stellen wij de coachvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken en hoe we dat gaan doen).

Na het gesprek heb je alle ruimte om er goed over na te denken. Want jij bepaalt zelf met wie, waar én wanneer je aan de slag gaat! Als je al tijdens het gesprek weet dat het goed voelt kunnen we uiteraard vanaf de volgende sessie samen op weg.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en duurt gemiddeld 30 minuten tot 1 uur. Dit gesprek kan fysiek of online plaatsvinden. Vraag hierover gerust informatie bij het maken van de afspraak. 

Hoe lang duurt een coachtraject?

Elk traject is maatwerk. Want iedere coachvraag is anders.
Een gemiddeld coachtraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder.
Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Deze sessie kan fysiek of online plaatsvinden.

Wordt coaching vergoed?

Je werkgever kan besluiten bij te dragen of de volledige kosten voor coaching te vergoeden. 

In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering de kosten deels of volledig vergoed. Om te zien of dit voor jou van toepassing is kan je het best hiernaar informeren bij je zorgverzekeraar.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

Is Coaching duur?

Het is een investering, maar wel eentje met een hoog rendement.
Het mooie aan financieel investeren in jezelf is dat het zich op zoveel manieren terug betaalt. Voor plezier in je eigen leven, voor innerlijke rust, voor inspiratie en nieuwe plannen. Te doen wat echt bij je past. En om dat wat niet meer werkt, los te laten. Om jezelf meer te gunnen en van jezelf te houden.
Het is een investering voor het leven!

Chat openen
Stuur hier je bericht
Stel gerust hier je vraag. Ik reageer zo snel mogelijk.