coaching bij onzekerheid en faalangst

Programma: ‘Sterker in je schoenen staan’

 

 

=

Ben jij het zat om jezelf steeds weg te cijferen?

=

Zit onzekerheid je in de weg en vergelijk jij je steeds met anderen?

=

Heb je moeite om je grenzen aan te geven en geeft je dat een schuldgevoel?

=

Hoor jij jezelf steeds 'ja' zeggen, terwijl je eigenlijk een 'nee' bedoelt, maar durf je niet voor jezelf op te komen?

=

Is keuzes maken voor jou een 'ding' en ben je daardoor steeds afhankelijk van anderen?

onzekerheid en faalangst

Onzekerheid en faalangst

Je merkt al lange tijd dat het niet meer gaat. Je loopt vast. Je twijfelt en het maakt je onzeker. Het wordt je allemaal teveel…

Als het op je werk of in je persoonlijke leven niet goed gaat dan kan je daar stress van ondervinden. Vaak zit er een diepere oorzaak achter, zoals onbalans in werk en privé, onzekerheid over jezelf of een negatief zelfbeeld.

Er is vaak meer aan de hand dan je denkt. Maar er is ook een oplossing!

Coaching bij onzekerheid en faalangst helpt je stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Met het programma ‘Sterker in je schoenen staan’ kun je er achter komen wie je bent en wat jij wilt: wat jouw behoeften zijn en welke dingen er toe doen in jouw leven.

 

Want…

=

wat zou het effect zijn als jij je onzekerheid gaat overwinnen en gaat bereiken wat je wilt?

=

wat doet het met jou wanneer jij je bewust wordt van jouw kwaliteiten en gaat leven naar jouw waarden?

=

hoe zou het voor je zijn als jij vol zelfvertrouwen je eigen keuzes maakt, waardoor jij jezelf kunt ontplooien en minder afhankelijk bent van anderen?

Wat zou het effect zijn?

Je zit lekkerder in je vel

Je bent zelfverzekerder

Je stelt prioriteiten

Je leeft volgens jouw kernwaarden

Je voelt je serieus genomen

Je krijgt een beter zelfbeeld

Stel je voor...

...dat je leert om voor jezelf op te komen en uit te komen voor jouw mening

...dat jij je niet meer laat leiden door je omgeving en eigen keuzes maakt

...dat jij je richt op de dingen die er toe doen in het leven.

Ik was altijd onzeker en spiegelde mij veel aan mijn omgeving en familie. Ik was niet wie ik wilde zijn. Door het traject heb ik geleerd voor mezelf te kiezen en eigen keuzes te durven maken. Ik heb mijzelf beter leren kennen, kan weer meer ontspannen genieten van de leuke dingen die ik doe. Ik heb veel handvatten gekregen hoe ik hier mee om kan gaan. Marijke nam de tijd, luisterde geduldig en speelde daar vakkundig op in, zodat ik bepaalde patronen leerde herkennen, waar ik mee aan de slag ben gegaan. Een intensief traject, maar wel heel waardevol!

Cornelis | Ermelo

Voor ik bij Marijke kwam had ik erg weinig zelfvertrouwen en veel last van faalangst. Ik kwam niet voor mijzelf op, kon geen nee zeggen en zette mijzelf op de laatste plaats. Daarnaast was ik een perfectionist, alles maar goed willen doen waardoor ik steeds meer op mijn tenen moest lopen. Inmiddels heb ik geleerd dat ik er ook mag zijn. Lief mag zijn voor mijzelf. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en heb leren omgaan met mijn faalangst. Mijn perfectionisme heb ik meer onder controle gekregen. Daarnaast heb ik ook geleerd om mijn verleden achter mij te laten. Dat is geweest en ik kan er niets meer aan veranderen. Marijke is eerlijk en oprecht. Het voelt heel vertrouwd om met haar te praten. Marijke, je bent een hele fijne coach.

Wilma | Apeldoorn

Gevoelens laten zien en uitspreken wat mijn behoefte en verlangens waren, vond ik erg lastig. Door middel van dit coachtraject heeft Marijke mij laten inzien wat mij belemmerde. Waarom ik vastliep en waarom het niet lekker ging in mijn relaties. Ik heb geleerd me meer open te stellen door mijn gevoelens uit te spreken en meer betrokkenheid te tonen. Het gesprek aangaan. Moeilijk, maar ik ben op de goede weg. Dank voor de vele handvatten die je me hebt meegegeven en je luisterend oor. Ik voel me zoveel sterker en zie de toekomst weer positief tegemoet. Dank daarvoor.

Anoniem

coaching faalangst

‘Sterker in je schoenen staan’

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is even helemaal voor jezelf kiezen: JIJ staat centraal.

In dit traject gaan we stap-voor-stap ontdekken wie jij bent en wat jij wilt.

Je leert krachtiger en vol zelfvertrouwen in het leven te staan, zodat je geen concessies meer doet aan anderen en al helemaal niet meer aan jezelf.

In mijn blog ‘Meer zelfvertrouwen door je onzekerheid te overwinnen’ kun je lezen wat zelfvertrouwen is.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen die last hebben van onzekerheid en faalangst. Die de regie terug willen over hun leven. Die zijn vastgelopen en het alleen niet meer zien zitten. Hen help ik om het heft weer in eigen hand te nemen, zodat ze (veer)krachtigere zijn en meer balans ervaren in hun leven.

Hoe zou het voor je zijn als je leert:

=

Helemaal jezelf te mogen zijn en dat het oké is wie je bent. Dat jij jezelf hebt geaccepteerd. Je hebt de erkenning en waardering van anderen niet meer nodig.

=

Dat je fouten mág maken. Dat het oké is. Dat je het als leermoment mag zien en niet als falen. Je weet dat het je sterker maakt en dat voelt goed.

=

Duidelijk je grenzen aan te geven. Je durft voor je mening uit te komen, omdat je weet dat je niet meer afhankelijk bent van wat anderen vinden. Jij mag zijn wie je bent.

=

Je angsten onder ogen te zien door actie te ondernemen. Je weet hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar een helpende gedachte en past dit toe op momenten dat je het nodig hebt.

=

Uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Door uitdagingen aan te gaan sta je relaxter in het leven.

Aan het einde van dit traject:

Heb jij inzichten gekregen in wie je bent en wat jouw waarden (drijfveren) zijn

Weet je wat jou motiveert en hoe je in beweging komt. Je kunt jouw patronen doorzien en herkennen, waardoor je niet meer in die vicieuze cirkel terecht zult komen.

Heb je handvatten gekregen om op je gevoel te leren vertrouwen en hoe dit kunt toepassen in je dagelijkse leven

Herken je de stress in je lichaam en heb je geleerd er naar te luisteren door momenten voor jezelf te plannen

Kun je vertrouwen op jezelf en maak je keuzes waar jij gelukkig van wordt. Je hebt zelfliefde en zelfvertrouwen

Durf je te zeggen dat je trots bent op jezelf doordat je uit je comfortzone bent gestapt en de keuze hebt durven maken voor dit traject

Wat houdt het programma in?

Ieder persoon zit anders in elkaar. Elk traject zit anders in elkaar. Naar aanleiding van ons kennismakingsgesprek

maak ik een plan die voor jou en mij werkt. Het traject vindt plaats op locatie of via e-coaching.

Intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we jouw situatie: waar zit je mee, waar heb je mijn hulp bij nodig, wat is je coachvraag?

Z

Doelstellingen

Je gaat ontdekken wie je bent, wat je drijft en waar je energie van krijgt. Door belemmeringen te overwinnen en patronen te doorbreken. en door concrete doelen te stellen. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Welke stappen ga je zetten?

j

Oefeningen

Door middel van verschillende oefeningen gaan we werken aan jouw doelstellingen en maak ik gebruik van diverse methodieken. Naast oefeningen tijdens de sessies krijg je ook opdrachten mee voor thuis of op je werk.

Groei!

Aan het einde van elke sessie kijken we terug: welke inzichtingen heb je gekregen, welke stappen zijn er gezet? En werken we samen verder om je doelen concreet te maken.

 

Mijn leven lang ben ik onzeker geweest. En dat heeft veel met mij gedaan. Om dan hulp te vragen, zeker op mijn leeftijd (62), was niet makkelijk. Maar ik heb het gedaan! Zo blij mee. Ben nog steeds wel onzeker, maar véél minder. Lieve Marijke, zo blij met jou en alle oefeningen die we gedaan hebben. Ik zal het nooit vergeten.

Anna | Apeldoorn

Veel moed was ervoor nodig om eindelijk de stap te zetten om contact te leggen met een coach. Ik wilde graag weer ontdekken wie ik ben en mezelf leren te accepteren met al mijn goede en minder goede kanten. Marijke heeft op een waardevolle manier mij een spiegel voorgehouden, verdiepende vragen gesteld en goede methodieken ingezet om stappen te zetten. Ik ben blij met de inzichten die ik heb gekregen of bevestigd heb gekregen. Dit zijn de eerste stappen naar verdere persoonlijke ontwikkelingen en alle tips en besproken methodieken neem ik daarin mee. Ik wens iedereen een coach toe zoals Marijke!

Charlotte | Apeldoorn

Wat een burn-out niet kan doen met je leven! Het heeft mij stilgezet… wat zat ik er doorheen. Inmiddels ben ik een halfjaar verder en kan ik dankbaar terugkijken op al die weken begeleiding. Wat heb ik veel over mezelf geleerd. En wat had ik Marijke hierbij nodig. Soms super confronterend en spiegelend, maar ik had het nodig. Mijn perfectionisme kan ik nu inzetten als een kwaliteit en ik durf meer te genieten. Heerlijk. Uit die vicieuze cirkel van negativiteit. Bedankt Marijke voor je oprechte interesse en je begeleiding.

Anoniem

 Contact

Wil jij al heel binnenkort ervaren hoe relaxed het leven kan zijn?

Ben je klaar met je onzekerheid en faalangst?

Wil je werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling?

Plan dan nu direct een afspraak in mijn agenda voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen bespreken of mijn programma inderdaad iets is voor jou.

Offline en online mogelijk.