Wat is coaching?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met mij werkt aan een persoonlijk of werkgerelateerd doel of probleem. Het helpt je zelfbewuster te worden en je leert om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd.

Coaching is interactie. Het is een gestructureerd en doelgericht proces waarin je vanuit gelijkwaardigheid wordt begeleid bij persoonlijke groei. Jezelf terugvinden en leren hoe je dicht bij jezelf kan blijven. Een coachtraject biedt een veilige plaats om ideeën en problemen te onderzoeken, oplossingen te vinden en realistische uitvoeringsstrategieën te formuleren. Ik ondersteun je om wat besproken is daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Van mij kun je altijd een gegarandeerd vertrouwelijke behandeling verwachten.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Veel voorkomende thema’s zijn:

  • assertiviteit
  • meer zelfvertrouwen
  • persoonlijke ontwikkeling
  • stress
  • burn-out
  • meer energie
  • balans werk/privé

In de huidige samenleving nemen we vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Vanuit mijn coaching wil ik je helpen om stil te staan bij vragen als:

  • wie ben ik?
  • wat wil ik?
  • wat kan ik?

Deze vragen spelen een rol bij alle thema’s waarvoor je bij mij terecht kunt.

Ik help je bij zowel de levensvragen als bij concrete doelen of problemen. Mijn coaching is gericht op mensen die zichzelf willen ontwikkelen en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen.

Maar… hoe leer je jezelf kennen? En kan dat eigenlijk wel? We kunnen onszelf aardig voor de gek houden en naarmate we meer over onszelf te weten komen, worden we ook steeds een groter raadsel voor onszelf. Ben ik dat? Is dat ook een kant van mij? Heb ik echt die gevoelens? Hiervoor is zelfkennis nodig en dit kan alleen tot stand komen in samenwerking met anderen.

Om antwoorden te vinden op deze vragen is bewustwording en zelfkennis van groot belang. In elk gesprek werken we aan een actuele situatie die jij in je leven of op je werk meemaakt. We staan stil bij het moment, wat er gebeurt en welke rol jij daarin hebt. Ben je bereid jezelf centraal te stellen en te onderzoeken? Wil en kan je actief aan de slag met alles wat je leert in je privé- en/of werksituatie? Hiervoor heb ik een groot aantal methodieken tot mijn beschikking. Het is een creatief en motiverend proces dat energie van jou vraagt, maar jou ook veel oplevert.

faalangst coach

Christelijke coaching

Iedereen is bij mij welkom, ongeacht zijn- of haar levensovertuiging, ras of achtergrond.

Daarnaast kan je bij mij terecht als je specifiek of zoek bent naar christelijke coaching. Vanuit mijn christelijke achtergrond versta ik jouw christelijke achtergrond, kan ik me in jouw wereld verplaatsen en kan ik jouw taal volgen. 

Voor mij houdt coaching in dat ik jou aanvaard zonder oordeel: gewoon zoals je bent.

Reviews

Benieuwd wat anderen over mij zeggen? Hieronder een aantal reviews:

 

 

Ik heb Marijke leren kennen als een bijzonder fijne coach. Het contact was erg prettig, warm en vertrouwd. Vanaf het eerste moment kon ik mezelf zijn en dat voelde heel erg fijn. Marijke is een fantastische coach, die je helpt om over jezelf na te denken en in actiemodus te komen. Ze stelt kritische vragen en houdt je een spiegel voor. Het coachingstraject heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik keuzes heb leren maken. Ik ben enorm blij dat Marijke op mijn pad is gekomen. Door haar ben ik weer gaan geloven in mijzelf en heb ik de kracht gevonden om mijn droom waar te maken. Ik kijk nu vol vertrouwen naar de toekomst. Bedankt voor alles! Lieve groet,

Merle Kreleger – Westervoort

Marijke is een rustige en enthousiaste coach die goed kan luisteren en je laat nadenken. Ze laat je tot antwoorden komen. Hier heb ik veel aan gehad. Door bewustwording vind je de weg naar antwoorden. Ook daarna laat Marijke je niet los, maar zorgt ze dat je ook op die manier blijft nadenken. Ik heb een fijne tijd gehad bij Marijke en ben erg dankbaar dat ik bij haar terecht kon. Het heeft me enorm geholpen en ik gun het anderen ook die rondlopen met een persoonlijke vraag of probleem. Gezien mijn ervaring zal het je zeker niet teleurstellen. Marijke, bedankt voor alles!

Christian K. – Ermelo

Tijdens het traject heb ik veel geleerd en handvatten gekregen over hoe ik naar mijzelf mag kijken. Marijke is 'liefdevol confronterend en spiegelend'. De gesprekken waren echte eyeopeners voor mij. Dit traject was voor mij een geschenk uit de hemel.

Hanneke

Benieuwd of ik je kan helpen en wil je graag snel een reactie? Dat begrijp ik. Je kan en mag me dus ook snel een appje sturen. Ik reageer dan dezelfde dag nog en kijk of we een belafspraak kunnen plannen.

Chat openen
Stuur hier je bericht
Stel gerust hier je vraag. Ik reageer zo snel mogelijk.